Privātuma politika

NFORMĒŠANA PAR PERSONAS DATU APSTRĀDI

Izmantojot sīkfailus tīmekļa vietnē

 

Pārzinis personas datu apstrādei ir Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde “Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs” (Liepājas pilsētas pašvaldība), adrese: Brīvības iela 39, Liepāja LV-3400, tālrunis: 63427483, elektroniskā pasta adrese: bjc@liepajasbjc.lv

Pārziņa Personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: tālrunis 63422331, adrese: Rožu iela 6, Liepāja, elektroniskā pasta adrese: das@liepaja.lv

 

SĪKFAILU IZMANTOŠANAS NOLŪKS UN TIESISKAIS PAMATS

Nolūki: 1) iegūt lietotāju apmeklējumu statistiku, lai uzlabotu tīmekļa vietnes saturu. 2) darīt lietotājiem pieejamus Jauniešu mājas videoklipus, lai tos ērti un mūsdienīgi varētu apskatīt.

Ja lietotājs apstiprina sīkfailu pieņemšanu, tad sīkfailu izmantošanas tiesiskais pamats ir datu subjekta piekrišana (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta a)apakšpunkts) un lietotājs apstiprina, ka ir iepazinies ar informāciju par sīkfailiem (t.sk. informāciju, ka personas dati tiek nodoti trešajām personām, iespējams arī, ārpus Eiropas savienības/ Eiropas ekonomiskās zonas), to izmantošanas nolūkiem. 

Nolūks - nodrošināt Jauniešu mājas tīmekļa vietnes www.jauniesumaja.lv darbību un pamatfunkcijas.

Noraidot sīkfailus vai nesniedzot piekrišanu, lietotājs noraida visus neobligātos un trešo pušu sīkfailus, ko izmanto šī tīmekļa vietne, izņemot nepieciešamos sīkfailus, kuri ir nepieciešami tīmekļa vietnes darbības un pamatfunkciju nodrošināšanai (Vispārīgās datu aizsardzības regulas 6.panta 1.punkta f)apakšpunkts).

PERSONAS PIEKRIŠANAS / NORAIDĪŠANAS ATCELŠANA UN SĪKFAILU IZMANTOŠANAS IEROBEŽOŠANA

Bērnu un jaunatnes centra vietnes paziņojumā par sīkfailu izmantošanu lietotājs var ierobežot gan neobligāto, gan trešo pušu sīkfailu izmantošanu nospiežot pogu “Neapstiprināt”. Sīkfailu iestatījumus lietotājs var mainīt jebkurā laikā, noklikšķinot tīmekļa vietnes kājenē pogu “Sīkdatnes” un pēc tam izvēloties attiecīgos iestatījumus.

Lietotājam ir tiesības jebkurā laikā izmantot dažādus sīkfailu bloķētājus, vai mainīt sīkfailu iestatījumus savā pārlūkprogrammā, vai dzēst sīkfailus savos interneta pārlūkprogrammas iestatījumos. 

 

TĪMEKĻA VIETNE IZMANTOTIE SĪKFAILI

Bērnu un jaunatnes centra tīmekļa vietnē (www.jauniesumaja.lv) izmanto sīkfailus (arī zināmi kā sīkdatnescookies), kas iegūst tīmekļa vietnes lietotāja personas datus (IP adresi un ar vietnes apmeklējumu saistīto informāciju datumu, laiku).

Tīmekļa vietnē tiek izmantotas šāda veida sīkdatnes:

 

NEPIECIEŠAMIE SĪKFAILI

Lai nodrošinātu pašas vietnes darbību kā tādu, piemēram, sīkfailu pieņemšanu vai noraidīšanu.

 

Sīkfaila nosaukums

Sīkfaila īpašnieks

Glabāšanas ilgums

Izmantošanas mērķis

cc_cookie

jauniesumaja.lv

1 gads

Piefiksē lietotāja piekrišanu un izdarīto izvēli.

main_lng

jauniesumaja.lv

41 diena

Atspoguļo tīmekļa vietni latviešu vai angļu valodā atkarībā no lietotāja izvēles.

PHPSESSID

jauniesumaja.lv

1 diena

Saglabā lietotāja sesiju lapu pieprasījumos.

TestCookie

jauniesumaja.lv

Sesija

Pārbauda sīkdatņu pieejamību pārlūkprogrammā.

 

 

STATISTIKAS SĪKFAILI

Sīkdatnes, kas uzkrāj informāciju, kā apmeklētāji lieto šo tīmekļa vietni, piemēram, lai noteiktu kādas sadaļas tiek visbiežāk apmeklētas.

 

Sīkfaila nosaukums

Sīkfaila īpašnieks

Glabāšanas ilgums

Izmantošanas mērķis

_ga

 www.google-analytics.com

2 gadi

Reģistrē unikālu ID, ko izmanto, lai ģenerētu statistikas datus par to, kā apmeklētājs izmanto šo vietni.

 

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

_gat

 www.google-analytics.com

Uz sesijas laiku

Izmanto Google Analytics, lai analizētu pieprasījumu skaitu mājas lapai.

 

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

_gid

 www.google-analytics.com

1 diena

Reģistrē unikālu ID, ko izmanto, lai ģenerētu statistikas datus par to, kā apmeklētājs izmanto šo vietni.

 

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

yt.innertube::requests

youtube.com

Pastāvīgi

Reģistrē unikālu ID, lai saglabātu statistiku par to, kādus YouTube videoklipus lietotājs ir redzējis.

 

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

 

 

MĀRKETINGA SĪKFAILI

Mārketinga sīkdatnes palīdz nodrošināt lietotājam personalizētu lietošanas pieredzi, pielāgojot saturu, reklāmas un piedāvājumus atbilstoši aktivitātēm tīmekļa vietnē, kā arī informējot lietotāju par mārketinga un informatīvajām aktualitātēm. Konkrētās iestādes gadījumā, lai nodrošinātu Youtube video izmantošanu tīmekļa vietnē.

 

Sīkfaila nosaukums

Sīkfaila īpašnieks

Glabāšanas ilgums

Izmantošanas mērķis

VISITOR_INFO1_LIVE

 youtube.com

6 mēneši

Sīkdatne tiek izmantota, lai atklātu un atrisinātu pakalpojuma problēmas.

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

PREF

 youtube.com

8 mēneši

YouTube izmanto sīkfailu, lai saglabātu informāciju, piemēram, lietotāja vēlamo lapas konfigurāciju un atskaņošanas preferences, piemēram, automātisko atskaņošanu, satura jaukšanu un atskaņotāja lielumu.

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

CONSENT

 youtube.com

16 gadus

Nosaka vai lietotājs ir piekritis sīkdatņu izmantošanas noteikumiem un vai turpmāk attēlot paziņojumu par sīkdatņu lietojumu.

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

YSC

 youtube.com

Uz sesijas laiku

YouTube izmanto sīkdatni, lai atcerētos lietotāja ievadītos datus un saistītu lietotāja darbības.

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

yt.innertube::nextId

 youtube.com

Pastāvīgi

 

 

Sīkdatne, kura tiek izmantota, lai apkopotu plūsmas informāciju. Tā nosaka unikālu ID, lai vietnē iegultu videoklipus.        

 

Personas dati var tikt nodoti ārpus ES/EEZ!

yt-remote-cast-available

 youtube.com

Uz sesijas laiku

yt-remote-cast-installed

 youtube.com

Uz sesijas laiku

yt-remote-connected-devices

 youtube.com

Pastāvīgi

yt-remote-device-id

 youtube.com

Pastāvīgi

yt-remote-fast-check-period

 youtube.com

Uz sesijas laiku

yt-remote-session-app

 youtube.com

Uz sesijas laiku

yt-remote-session-name

 youtube.com

Uz sesijas laiku

 

 

PERSONAS DATU IESPĒJAMIE SAŅĒMĒJI

Personas datu saņēmēji ir Bērnu un jaunatnes centra atbildīgie darbinieki, nolīgtais tīmekļu vietnes uzturētājs un atsevišķos gadījumos 3.puse, kas nodrošina kādu no tīmekļa vietnē ievietotajiem pakalpojumiem vai funkcijām, pēc lietotāja sniegtās piekrišanas.

 

LIETOTĀJA KĀ DATU SUBJEKTA TIESĪBAS

Informējam, ka lietotajām kā datu subjektam ir tiesības pieprasīt pārzinim piekļūt apstrādātajiem personas datiem, lūgt personas datu dzēšanu, iesniedzot pamatojumu Jūsu lūgumam, likumā noteiktajos gadījumos lūgt Jūsu personas datu apstrādes ierobežošanu, kā arī iebilst pret apstrādi. Lietotājam ir tiesības iesniegt sūdzību par nelikumīgu lietotāja personas datu apstrādi Datu valsts inspekcijā.